Allmänt

Första skateboarden borde ha rullat i Strömstad någon gång under -80 talet efter den introducerats i Stockholm utav Amerikaner under mitten av -70 talet. I början av millennieskiftet bildades SSA(Strömstad Skateboard Association) och dem stod för skateboardscenen på den tiden, då kunde man rulla på hemmasnickrade ramper på samma parkering där vi idag har Strömstad Skatepark.
Strömstad Skateboardklubb kom till först som en oregistrerad förening 2012 och vi fick i samarbete med kommunen till den asfalterade ytan vid långtidsparkering intill Gymnasiet, den ytan användes flitigt i många år och precis som SSA´s park stod här flera olika hemmasnickrade ramper, några år senare fick vi även skänkt till oss ett gjutet pool-hörn som har legendariskt status inom svenska skateboardkulturen, den här rampen har alltså ryktats nationellt om sedan -90 talet, då ska den ha stått i någons trädgård  ut mot Seläter.
2018 Var året då vi registrerade vår förening på riktigt och påbörjade arbetet mot betongparken, under åren har vi jobbat flitigt mot att integrera och inkludera andra föreningar och kulturella event i vårat arbete.
I början av Juni 2022 stod parken färdig och kort därpå påbörjades projektet "Strömstad Skatehall", och redan i Februari 2023 slog vi upp dörrarna för den här fantastiska möjligheten att kunna göra det vi alla älskar, året om!